- تامین ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن در افراد بالای 50 سال
- کمک به سلامت عمومی بدن
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- حفظ سلامت چشم و بینایی
- پیشگیری از پوکی استخوان
- آنتی اکسیدان
ویتامین A برای بینایی، رشد و نمو استخوان، تولید مثل، تکثیر و تمایز سلول، عملکرد ایمنی بدن و یکپارچگی سطح مخاط و اپیتلیال مورد نیاز است. ویتامین A مانند یک آنتی اکسیدان عمل کرده و در مهار رادیکال های آزاد ، کاهش استرس اکسیداتیو و تحریک عملکرد ایمنی در سرطان نقش دارد کمبود شدید ویتامینA ممکن است باعث ایجاد التهاب در چشم ها، کاهش قدرت بینایی و شب کوری گردد.
ویتامین C یک ویتامین محلول در آب است که جهت رشدعملکرد ایمنی بدن و یکپارچگی سطح مخاط و اپیتلیال مورد نیاز است. ویتامین A مانند یک آنتی اکسیدان عمل کرده و در مهار رادیکال های آزاد ، کاهش استرس اکسیداتیو و تحریک عملکرد ایمنی در سرطان نقش دارد.
کمبود شدید ویتامینA ممکن است باعث ایجاد التهاب در چشم ها، کاهش قدرت بینایی و شب کوری گردد.
ویتامین C یک ویتامین محلول در آب است که جهت رشد و تکامل نرمال بدن مورد نیاز است. این ویتامین برای تشکیل کلاژن ضرورت دارد یک آنتی اکسیدان ها محسوب می شود که باعث پیشگیری از صدمه رادیکالهای آزاد می گردند.
ویتامین D یک ویتامین محلول در چربی محسوب می شود که جهت حفظ متابولیسم طبیعی کلسیم مورد نیاز است. عملکرد اصلی ویتامین D تنظیم غلظت کلسیم و فسفر سرم است. در صورت عدم وجود ویتامین D کافی، فقط 10٪ تا 15٪ کلسیم جذب می شود و جذب فسفر تنها 60٪ است. در حضور ویتامین D ، جذب کلسیم به 30 تا 40 درصد و جذب فسفر به 80 درصد افزایش می یابد. ویتامین D با افزایش قدرت عضلانی و عملکرد عصبی عضلانی موجب تقویت استخوان ها می شود و در نتیجه، در پیشگیری از پوکی استخوان نقش دارد.
ویتامین E از تشکیل رادیکال های آزاد جلوگیری می کند و باعث تقویت سیستم ایمنی و تولید گلبول های سفید می شود. ویتامین E در رطوبت، نرمی و لطافت پوست نیز موثر است و خاصیت محافظت کنندگی در برابر نور آفتاب دارد.
ویتامین K2 (مناكینون) به صورت خوراكی برای پوكی استخوان، تحلیل استخوان، آرتریت روماتوئید، بیماری های كبدی، عملکرد خوب ورزشی و هایپرکلسترولمی در بیماران دیالیزی استفاده می شود.
ویتامینهای گروه B برای متابولیسم چربی ها و کربوهیدراتها در بدن مورد استفاده قرار میگیرند. ترشح بسیاری از آنزیمها و هورمونها نیز وابسته به این ویتامینها است. علائم کمبود ویتامینهای ب عبارتند از خستگی، ضعف بدنی، کاهش حافظه و ریزش مو.
ویتامین B1 یا تیامین باعث تحریک رشد، تقویت عضلات قلبی و تحریک عملکرد مغز می گردد. موجب افزایش سنتز گلبولهای قرمز، تقویت جریان خون و حفظ سلامتی پوست می گردد.
ویتامینB2 یا ریبوفلاوین جهت رشد و سلامت عمومی بدن در کمک به هضم غذا و حفظ عملکرد سیستم عصبی مورد نیاز می باشد. همچنین نقش مهمی را در سلامت چشمها و کاهش فشار چشم ایفا می کند.
ویتامینB3 یا نیاسین برای جریان مناسب خون و عملکرد صحیح سیستم عصبی مورد نیاز است. این ویتامین باعث حفظ عملکرد صحیح دستگاه گوارشی شده و جهت متابولیسم صحیح پروتئین ها و کربوهیدرات ها مورد نیاز است. به حفظ سلامت پوست هم کمک می کند.
ویتامینB5 یا پانتوتنیک اسید نقش حیاتی در متابولیسم کربوهیدراتها، چربیها و پروتئین ها و سنتز اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب ایفا می نماید. این ویتامین به حفظ رشد طبیعی تکامل سیستم عصبی کمک کرده ومانع از پیری زودرس می گردد.
پیریدوکسین یا ویتامینB6، در متابولیسم اسیدهای چرب ضروری بدن نقش دارد. این ویتامین در حفظ عملکرد سیستم عصبی و مغزنیز نقش دارد در پیشگیری از ایجاد اختلالات پوستی و عصبی نقش دارد.
ویتامینB12 جهت تولید گلبولهای قرمز مورد نیاز می باشد. همچنین برای عملکرد صحیح سیستم عصبی مرکزی ضرورت داشته و در بهبود تمرکز، حافظه و تعادل و کاهش استرس های وارده به بدن مفید می باشد کمبود ویتامین B12 منجر به کم خونی مگالوبلاستیک ، ضایعات دستگاه گوارش و آسیب عصبی می شود. خطر کمبود ویتامین B12 با افزایش سن بیشتر است. برخی تحقیقات نشان می دهد که میزان کم فولات و ویتامین B12 ممکن است با عملکرد شناختی ضعیف و زوال عقل در افراد مسن همراه باشد.
فولات اصطلاحی عمومی است که به انواع اشکال شیمیایی اسید فولیک اشاره دارد. کوآنزیم های مبتنی بر تتراهیدروفولات نقش عمده ای در متابولیسم داخل سلولی دارند. ناهنجاری هایی در این روند که با کمبود اسید فولیک رخ می دهد می تواند باعث کم خونی مگالوبلاستیک شود.
زینک جهت عملکرد بیش از 200 متالوآنزیم شامل کربنیک انیدراز، کربوکسی پپتیداز A، الکل دهیدروژناز، آلکالن فسفاتاز و RNA پلیمراز، ضروری است.روي براي حفظ ساختمان اسيدهاي نوكلئيك، پروتئين ها و غشاهاي سلولي ضروري است. به علاوه، رشد طبيعي و تقسيم سلولي، ترميم بافتي، بلوغ جنسي و دستگاه توليد مثل، عادت به تاريكي و ديد در شب، التيام زخمها، دفاع ايمني بدن، ادراك چشايي و احتمالاً پويايي از اعمال فيزيولوژيك وابسته به روي ميباشند.
منیزیم در نقل و انتقال یونها، استحکام استخوان، رفع اسپاسمهای عضلانی، هدایت پیام عصبی در سلولهای عصبی، تولید انرژی و جلوگیری از آریتمی های قلبی نقش دارد.
سلنیوم به عنوان یک فاکتور برای آنزیمهای آنتی اکسیدان، از جمله گلوتاتیون پراکسیداز، عمل میکند که نقش اصلی آنها محافظت از ارگانیسم ها در برابر آسیب اکسیداتیو است.
کروم به عنوان فاکتور تحمل گلوکز (GTF) یاد میشود، اما GTF در واقع مجموعهای از مولکولهای موجود در بدن است که شامل کروم متصل به تک مولکولهای گلیسین، سیستئین، اسید گلوتامیک و دو مولکول اسید نیکوتینیک است.برای عملکرد مغز و سایر فرایندهای بدن مهم است. کروم به عملکرد انسولین و تجزیه گلوکز کمک میکند. همچنین محرک سنتز اسیدهای چرب و کلسترول میباشد.
مس از طریق بسیاری از متالوآنزیمهای مس که به عنوان اکسیداز عمل میکنند، به عنوان عامل کاتالیزوری عمل میکند. آمین اکسیدازها در فرآیندهای مختلف از جمله واکنش های آلرژیک، تخریب سروتونین و کاتکول آمین و توسعه بافت همبند نقش دارند. مس در ترکیب با روی، منگنز و کلسیم کمک به کاهش پوکی استخوان را در زنان یائسه میشود.
منگنز برای پیشگیری و درمان پوکی استخوان، کم خونی میکروسیتیک، آرتروز و علائم سندرم قبل از قاعدگی (PMS) استفاده میشود. منگنز در پایهریزی بافت همبند چربی و کلسترول، استخوان، عوامل لختگی خون و پروتئین نقش دارد. منگنز جزئی از ترکیب منگنز سوپراکسید دیسموتاز (MnSOD) است. این ترکیب یک آنتی اکسیدان است که بدن را از رادیکالهای آزاد نگهداری میکند. کلسیم به ساخت و استحکام استخوان ها کمک می کند. در ساختن استخوان ها و دندان های محکم، لخته شدن خون، ارسال و دریافت سیگنال های عصبی، انقباض و انبسات عضلات و حفظ ضربان قلب طبیعی به بدن شما کمک میکند.
سلنیوم به عنوان یک فاکتور برای آنزیم های آنتی اکسیدان، از جمله گلوتاتیون پراکسیداز، عمل میکند که نقش اصلی آنها محافظت از ارگانیسم ها در برابر آسیب اکسیداتیو است.
مولیبدن مولیبدن یکی از اجزای سازنده مولیبدوپترین می باشد. یک فاکتور تولید شده توسط بدن است که کوفاکتوری برای عملکرد چهار آنزیم: سولفیت اکسیداز، گزانتین اکسیداز، آلدهید اکسیداز و mARC میباشد.
لوتئین تأمین کننده مواد مغذی چشم است که از طریق کاهش خطر دژنراسیون ماکولائی موجب حفظ سلامت چشمها میگردد. شواهد اپیدمیولوژیکی مبنی بر وجود ارتباط بین پایین بودن غلظت لوتئین و زیگزانتین از یک سو و خطر ایجاد و پیشرفت بیماری دژنراسیون ماکولائی وابسته به سن از سوی دیگر وجود دارد. AMD (دژنراسیون ماکولائی وابسته به سن) زمانی اتفاق میافتد که قسمت مرکزی شبکیه چشم که ماکولا نامیده میشود به مرور زمان دچار آسیب گردد. کاهش سلامت ماکولا میتواند منجر به ایجاد استرس اکسیداتیو در شبکیه گردد که در از دست دادن دید مرکزی تاثیر دارد. آمار زیادی در دست است که تأثیر لوتئین را در کاهش خطر ایجاد AMD تأیید می نماید. همچنین لوتئین و زیگزانتین، تنها کاروتنوئیدهای موجود در عدسی چشم میباشند و مصرف آنها میتواند خطر ابتلا به کاتاراکت (آب مروارید) را کاهش دهد.
پتاسیم عنصری است که در فرآیندهای فیزیولوژیکی از جمله انتقال تکانه عصبی، انقباض عضله قلبی، ترشح معده عملکرد کلیه، سنتز بافت و سنتز کربوهیدرات ضروری است. مصرف ناکافی پتاسیم در رژیم غذایی ممکن است در ایجاد فشار خون بالا ، سکته مغزی و بیماری های قلبی عروقی نقش داشته باشد.
فسفر فراوان ترین آنیون داخل سلولی در بدن است. برای ساختار غشا ، حمل و نقل و ذخیره انرژی بسیار مهم است.
فسفات نقش مهمی در بافر کردن مایعات بدن دارد و نقش اصلی را در دفع کلیه یون های هیدروژن دارد. این ماده در کربوهیدرات ها ، پروتئین ها ، لیپیدها و آنزیم های مختلف دخیل در انتقال انرژی وجود دارد.نمک های فسفات منبع فسفات است و می تواند برای جلوگیری و درمان هیپوفسفاتمی مورد استفاده قرار گیرد. هیپوفسفاتمی باعث افزایش جذب کلسیم روده و افزایش کلسیم در خون می شود. این می تواند از تشکیل استخوان جدید جلوگیری کرده و به طور بالقوه منجر به خطر بیشتر تشکیل سنگ کلسیم در کلیه شود.
نحوه مصرف: روزانه یک عدد مصرف شود.