۱. اثر ضد نفخ:اثر ضد نفخ نعنا و اسانس آن کاملاً شناخته شده است. اگر چه مکانیسم دقیق این اثر مشخص نشده؛ احتمالاً به علت شل شدن اسفنکتر تحتانی مری و کاهش فشار گاز در معده است. بهبیان دیگر اسانس نعنا باعث شل شدن اسفنکتر تحتانی مری و برابر شدن فشار داخل معده با فشار داخل مری میشود.در یک کارآزمایی بالینی تصادفی دوسو بیخبر با کنترل دارونما، طی یک دوره ۱۴ روزه ۷۰ بیمار مبتلا به مشکلات گوارشی مزمن از قبیل نفخ با یک قرص گیاهی حاوی نعنا تحت درمان قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل نتایج کارآزمایی، اصلاح قابل توجه نمرههای شکایات گوارشی گروه دریافت کننده قرص گیاهی را در مقایسه با گروه دارونما ثابت کرد(p<0.05). نتایج اولتراسوند در ارزیابی مقدار گاز موجود در روده نیز فایده قابل توجه این قرص را نشان داد. (p<0.05)
۲. اثر آنتی اسپاسمودیک:مکانیسم اثرات آنتی اسپاسمودیک اسانس نعنا مشخص شده است. محققین معتقدند توانایی اسانس نعنا در مهار انقباضات عضلات صاف ایزوله به علت مهار ورود کلسیم به داخل سلولهای عضلانی است و اثرات بالینی اسانس نعنا در درمان علائم سندروم روده تحریک پذیر از جمله درد و ناراحتی شکم را به مهار انقباض بیش از حد عضلات صاف روده و در نتیجه اعاده تون عضلانی مناسب نسبت میدهند.
۳. درمان سوء هاضمه:در یک کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو بیخبر برای درمان سوءهاضمه ؛ فرمول حاوی اسانس نعنا از نظر برطرف شدن نشانههایی مانند درد، تهوع، آروغ زدن و سوزش سردل نسبت به داروی اسپاسمولیتیک متوکلوپرامید بهتر بوده است.(p=0.02)
۴. مهار تکثیر هلیکوباکتر پیلوری:براساس نتایج تحقیقات انجام شده؛ اسانس نعنا (spearmint) و ترکیبات آن تکثیرسوشهای حساس و سوشهای مقاوم هلیکوباکتر پیلوری (H. pylori) و استافیلوکوک طلایی(S. aureus) را مهار میکنند. با توجه به نقش هلیکوباکتر پیلوری در ایجاد التهاب و زخم معده و دوازدهه، مهار رشد آن اهمیت بهسزایی دارد.
نحوه مصرف: هر 8 ساعت یک عدد میل شود.