- داراى اثر ضد التهابى
- موثر در تکامل و سلامت سیستم عصبى و مغز
- موثر در بهبود عملکرد سیستم بینایى
- کمک به درمان اختلال بیش فعالى و کم توجهى (ADHD)
- تامین امگا3 مورد نیاز بدن
- هر سافت ژل حاوی 1000 میلی گرم روغن ماهی ( 500 میلی گرم دکوزاهگزانوئیک اسید و 150 میلی گرم ایکوزاپنتانوئیک اسید)
- فاقد جیوه و طعم مرکبات
چرا نیازمند دریافت DHA هستیم؟
امگا 3 شامل EPA (ایکوزاپنتانوئیک اسید) و DHA (دوکوزاهگزانوئیک اسید) است و چربی های ضروری هستند که بدن قادر به تولید آن ها از ALA (آلفا لینولنیک اسید) می باشد. اما تنها 10-5٪ ALA در بدن به EPA و کمتر از 3% آن به DHA تبدیل می شود. بنابراین دریافت اسیدهای چرب امگا 3 از رژیم غذایی و مکمل برای سلامت بدن ضروری می باشد. ماهی و روغن ماهی رایج ترین و مهم ترین منابع اسید های چرب امگا 3 می باشند.
- DHA و تکامل سیستم عصبی
DHA اسید چرب ساختاری غالب در سیستم عصبی مرکزی می باشد و برای رشد و تکامل مغز ضروری است. زنان باردار و شیرده باید حداقل روزانه 2/6 گرم اسید چرب امگا 3 و 300-200 میلی گرم DHA دریافت کنند. مطالعات نشان می دهند نوزادانی که مادران آن ها در حین بارداری و شیردهی مکمل DHA دریافت کرده بودند، در سن 4 سالگی امتیاز پردازش ذهنی، تکامل سایکوموتور، رشد شناختی و توانایی تکلم بالاتری داشتند.
- نقش DHA در بارداری و سلامت جنین
مکمل یاری با EPA و DHA در حین بارداری در سلامت جنین نقش دارد. امگا 3 بروز آسم در کودکان را کاهش داده و خطر آلرژی های غذایی و اگزما را کاهش می دهد. مطالعات نشان می دهند که مدت زمان بارداری و وزن هنگام تولد با مصرف مکمل DHA در سه ماهه سوم بارداری افزایش می یابد. از سوی دیگر خطر تولد زودرس نوزاد در مادرانی که مکمل DHA دریافت می کنند 4 برابر کمتر می باشد.
- DHA و سیستم بینایی
اسیدهای چرب امگا 3 نقش محافظتی در برابر شروع و پیشرفت بیماری های شبکیه بر عهده دارند و برای حفظ یکپارچگی ساختاری و عملکردی شبکیه چشم ضروری می باشند. شبکیه حاوی مقادیر بالایی امگا 3 خصوصا DHA است که باعث بهبود سیالیت غشا فتورسپتورها، انسجام شبکیه و بهبود قدرت بینایی می شود. هم چنین از آپوپتوز سلول های شبکیه جلوگیری می کند. DHA، به طور عمده در فتورسپتورهای شبکیه (محل استریفیه شدن فسفولیپیدها)، قرار داشته و نقش مهمی در نوزایی رودوپسین بر عهده دارد. کمبود DHA و به دنبال آن کاهش تولید رودوپسین اثرات قابل توجهی بر روی غشا فتورسپتورها و نوروترانسمیترهای دخیل در پروسه انتقال سیگنال، فعال شدن رودوپسین، ارتباط دندریت های نورونی و بلوغ عملکردی سیستم عصبی مرکزی دارد.
- DHA و درمان اختلال بیش فعالی وکم توجهی (ADHD)
مطالعات نشان می دهد که دریافت DHA در سال های قبل از مدرسه در پیشگیری از ADHD و بهبود قابلیت یادگیری در کودکان اثرگذار است و توانایی حل مسئله در کودکان را افزایش می دهد.
بنابراین دریافت مکمل امگا 3 که حاوی مقادیر بالای DHA باشد برای کودکان و مادران باردار و شیرده و برای پیشگیری از مشکلات شبکیه ضروری می باشد.
از آن جایی که بدن قادر به سنتز مقادیر کافی از این اسید های چرب نمی باشد، دریافت آن ها از مواد غذایی و مکمل ضروری است. منابع اصلی EPA و DHA ماهی و مکمل های روغن ماهی می باشد. به دلیل این که مصرف ماهی در فرهنگ غذایی کشور ما رایج نیست، دریافت مکمل روغن ماهی به عنوان منبع اسیدهای چرب امگا 3 ضروری حایز اهمیت است. هر کپسول نرم 1000 میلی گرمی کارن تامین کننده 150 میلی گرم EPA و 500 میلی گرم DHA است که از مرغوب ترین منابع ماهی دنیا تهیه شده که تقریبا عاری از باقیمانده آلاینده های شیمیایی مانند فلزات سنگین می باشد. علی رغم خواص بسیار مفید مکمل های روغن ماهی، یکی از مشکلاتی که تمایل افراد به استفاده از مکمل های موجود در بازار را کاهش می دهد، ایجاد پس طعم و بوی نامطبوع روغن ماهی پس از بلع و باز شدن کپسول در معده است. برای رفع این مشکل، در فرمولاسیون مکمل کارن از طعم دهنده های مجاز خوراکی مانند طعم دهنده پرتقال استفاده شده که این احساس نامطبوع را به حداقل می رساند.
نحوه مصرف: روزانه یک کپسول همراه غذا و یا طبق نظر متخصص تغذیه یا پزشک مصرف شود.